DİYARBAKIR / ÇERMİK - Çermik Halk Eğitimi Merkezi

Ekm

Trt Kurdi kanalında Zazaca Kursumuzun tanıtımı yapıldı. Yoğun ilgi gören kursumuzla ilgili detaylar haberin videosundadır.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığınca "Yaşayan Diller" adıyla seçmeli ders olarak okutulan Zazaca'ya yoğun ilgi gösteriliyor.

Haz

Hayat Boyu Öğrenme Haftası dolayısıyla kurumumuzun yıl sonu sergisi düzenlendi. Yıl sonu sergisinin açılışı Sayın Kaymakamımız Vahit YILMAZ ve Belediye Başkanımız Şehmus KARAMEHMETOĞLU tarafından yapıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne bağlı kurslarda hazırlanan ürünlerin ter aldığı sergiyi gezen konuklarımız Usta Öğreticilerimizden çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Gün boyu ziyaretlere açık olan sergide dikiş nakış, kilim, ahşap yakma, filografi, elsanatları, resim ve geri dönüşüm malzemeleri başta olmak üzere çok sayıda el emeği ürünler yer aldı.

Haz

Açılışını Kaymakamımız Ramazan Polat, İlçe Jandarma Komutanı Bahri YILMAZ, İlçe Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, Hakimler ve Savcılar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat BOZDOĞAN'ın yaptığı 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı yıl sonu sergisi kapalı spor salonunda gerçekleşti.

Eyl

İlçe Kaymakamımız Ramazan Polat, minik yıldızlar karate  kategorisinde derece yapan sporcuları makamında kabul ederek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Kurumumuz bünyesindeki öğrencilerimiz Diyarbakır ilinde yapılmış olan il karate şampiyonasında takım halinde 2. olup 6 altın 5 gümüş ve 5 bronz madalya alarak katıldıkları kategorilerde güçlü rakiplerini yenerek madalyaları kazanmayı başardılar.

Eyl

8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü vesilesi ile kurumumuzca hayat boyu okuyorum her yerde okuyorum sloganı ile okuma etkinliği gerçekleştirildi.