DİYARBAKIR / ÇERMİK - Çermik Halk Eğitimi Merkezi

Kurumumuz Bünyesinde Açılan Zazaca Kursuna Yoğun İlgi

Milli Eğitim Bakanlığınca "Yaşayan Diller" adıyla seçmeli ders olarak okutulan Zazaca'ya yoğun ilgi gösteriliyor.

İlçemizde 3; Halk Eğitim Merkezimizde 1 tane Zaza Dili ve Edebiyatı Öğretmeni atandı. Öğretmenimiz Şahap LAÇİN, Bingöl Üniversitesinden mezun olmuştur. Şahap öğretmenimiz haftada 2 gün taoplamda 6 saat Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kursiyerlerimize eğitim vermekte iken aynı zamanda yine haftada 2 gün toplamda 8 saat Fen Lisesi'ndeki öğrencilerimize de eğitim vermektedir. Çermik'te yaygın olarak konuşulan Zaza dili kurslarda akademik olarak verilince halkımız ve öğrencilerimiz, konuşmayı bildikleri dilde okuma ve yazmayı öğrenmek için de Zazaca kursuna gelmek istiyor.

Hükümetimizin demokratikleşme çabaları ve bu yönde alınan kararlar nedeniyle devlet okullarında farklı dil ve lehçeler, seçmeli ders olarak okutulabiliyor. İnsanlarımız bu dili zaten bu bölgelerde konuşuyor. Çocuklarımız okula gidinceye kadar konuştukları ve öğrendikleri bir dil oluyor. Dolayısıyla bunun öğretmenlerimiz kanalıyla öğretilmesi, kişilerin kültürlerini yaşatma açısından önemli bir hadise. Devletimiz de bu ihtiyacı görerek, öğretmenleri atamaya başladı. Bu da Çermik gibi birçok yerde memnuniyetle karşılandı. Dolayısıyla iyi bir gelişme, ülkemizin ilerleme ve demokratikleşme konusunda attığı adımlardan biri. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Yayın: 25.10.2023 - Güncelleme: 25.10.2023 11:24 - Görüntülenme: 76